Utflukt til Balatonsjøen med omegn

De sjarmerende områdene rundt Balatonsjøen gjør dette til et av de mest populære utfluktsmålene i Ungarn. Om sommeren er fokus på bading, windsurfing, seiling og andre typer vannsportsaktiviteter. På høsten er det vinhøsting som er mest i fokus, og om våren kan vi anbefale sykkelturer. Uansett når på året du kommer på besøk så blir du møtt av et vakkert landskap, lokal gastronomi og mulighet til å bade i varme kilder, såkalte termalbad.

Ungarerne kaller Balaton for «det ungarske havet» ettersom sjøen tilbyr det meste som man kan gjøre ved havet. Balaton er på 594 km2 og er 79 km lang. (Mjøsa har et areal på 365 km2, er 119km lang men altså smalere enn Balaton, for å gi et sammenligningsgrunnlag). Balaton er den største innsjøen i Sentral-Europa. Gjennomsnittlig dybde er 4 meter så vannet varmes raskt opp om sommeren.

På nordsiden av Balatonsjøen ligger et av Ungarns vakreste vinområder. Oppe på en av høydene ligger den lille landsbyen Tihany. Fra klosteret her får man en spektakulær utsikt over Balaton. Man bør ikke gå glipp av et besøk til Tihany med sine små butikker med lavendelprodukter.

Et annet sted man heller ikke bør gå glipp av er byen Balatonfüred, som har gjennomgått en total fornyelse de siste tiårene. Bygninger som stammer fra Monarkiet Østerrike-Ungarn samt nye caféer og restauranter gir en kontinental stemning.

Når været blir svalere anbefaler vi et besøk i Héviz. Byen er bygd rundt en varmtvannssjø. Man mener at vannet har en gunstig effekt på f.eks. reumatiske lidelser og gynekologiske plager. Det kommer folk fra hele Europa for å kurere seg, men også for å nyte vannet som holder nesten 40 grader.

Sjøer, restauranter, viner og vakker utsikt – alt på en og samme dag. Vil du unne deg litt lengre tid anbefaler vi en overnatting.