Om Oss

Ritas Resor är ett familjeföretag där jag Rita Horváth är VD. Vår affärsidé är att anordna program i Ungern för, i huvudsak, Skandinaviska gäster. Vi jobbar både med grupper och individuella besökare och vi pratar givetvis svenska.

Företaget grundades av min pappa, Zoltán Horváth 1991 och det blev snabbt populärt bland Skandinaviska resebyråer som jobbade med resor till Ungern. Med familjen reste vi regelbundet till Sverige och Norge för att hålla oss a jour med kulturen, livsstilen och landets utveckling. Det är därför som både jag och min bror Richárd pratar svenska. Min bror finns i bakgrunden som ett stöd även om han inte aktivt jobbar i firman. Vi delar intresset för den Skandinaviska kulturen och vi har dessutom vinintresset gemensamt.

Större delen av mitt vuxna liv har jag jobbat tillsammans med min pappa och han har varit en stor inspiration och förebild. Zoltán var en ypperlig historieberättare med känsla för humor och hade en gedigen kunskap om historia, politik, konst och sport både i Ungern och Skandinavien.

Även om vi bytt namn på företaget till Ritas Resor så fortsätter vi att jobba i samma anda som vår far. Värdighet, entusiasm och respekt är fortsättningsvis våra ledord och hans anda inspirerar oss i vårt arbete.
rita-es-richard

 

ritas-family