Cykelutflykter

Att färdas på två hjul är det perfekta sättet om du vill ha en aktiv och avkopplande semester. Vi tar dig till Ungerns vackraste cykelväg som går runt Balatonsjön, Centraleuropas största insjö. Turen bjuder på frisk luft, trevligt sällskap, naturupplevelser och vackra vyer.

Vi cyklar dagtid och gör stopp vid charmiga byar längs vägen. Efter en lång dag är det avkopplande att ta en simtur i Europas största varmvatten sjö. På kvällen njuter vi av utmärkta viner som producerats av traktens vinmakare och självfallet av välsmakande, lokala maträtter.

En cykeltur på 3-5 dagar omfattar sammanlagt ca 200 kilometer. Då finns det gott om tid att upptäcka det mest som Balatonområdet har att erbjuda. Det är också möjligt att välja en kortare tur på ca 100 kilometer och då cyklar vi i området kring de norra delarna av Balatonsjön. I båda fallen får du en härlig blandning av sightseeing, god mat och goda viner.

Under vår rundtur cyklar vi på asfalterade vägar med minimal trafik. Landskapet är platt och det är minimalt med backar. En cykelupplevelse som de flesta klarar och kan njuta av. Räkna med dagsetapper på mellan 30-50 km per dag men upplägget är flexibelt och vi kan anpassa det enligt era önskemål.
Detta är ett cykelprogram som passar alla generationer!