Byrundtur, med eller uten vinsmaking

For å presentere Budapest foreslår vi en opplevelsesrik 3-timers rundtur i Budapest. Byen består av to deler – Buda og Pest – og mellom disse flyter Donau. Vi gir et innblikk i historien og du får se de viktigste severdighetene og bygningene.

Turen starter på Gellerthøyden på Buda-siden der hele byen bokstavelig talt ligger for våre føtter. Vi fortsetter til slottsdistriktet med gamlebyen, Mathiaskirken og Fiskerbastionens spir og tårn. Utsikten herfra over Donau og Pest tar nesten pusten fra deg.

Neste stopp blir i Pest, siden der allting foregår. Brede avenyer, gamle art noveau-bygninger fra Monarkiet Østerrike-Ungarn, trendy restauranter og barer. Pest er fylt av kontraster og en blanding av gammelt og nytt. Her finnes verdens nest største parlamentsbygning, Sankt Stephanskatedralen i neoklassisk stil, samt Sentral-Europas største synagoge. Midt på Andrássy-avenyen ligger Budapest Statsopera med førsteklasses opera- og ballettforestillinger.

Andrássy-avenyen ender ved Heltenes Plass der statuer av de viktigste ungarske kongene står på rekke og rad. Bak Heltenes Plass ligger Budapestborgernes store rekreasjonsområde – byparken Városliget. Her finnes både cirkus og zoo og byens største termalbad Széchenyi. Hele 18 ulike bassenger, innen- og utendørs venter på deg året rundt. Budapest er en viktig destinasjon for spa-reiser og klassisk «old school wellness».

Et høydepunkt på turen er et besøk på en ekte ungarsk ølstue ved siden av Ferenc Puskás Stadion. Her spilte det ungarske fotballaget i sin glansperiode på 50-tallet med Ferenc Puskás, som av mange regnes som en av verdens beste fotballspiller gjennom tidene.

Om du vil ha et lite inntrykk av landsbygda og komme utenfor bygrensen, så foreslår vi at du kombinerer byrundturen med vinsmaking med en delikat lunch eller middag. Vi besøker noen dyktige vinprodusenter i Eytek, som er Budapests nærmeste vindistrikt, bare en halvtime fra sentrum.

En heldagsutflukt med storbyopplevelser og landsens idyll blir en skikkelig knallstart på Ungarnreisen.